Waarom is de Prisma Pro zonnecollector zo enorm sterk?

De Prisma Pro zonnecollector verkrijgt zijn hoge vermogen door het combineren van de nieuwste technieken.
Doordat Prisma Pro gebruik maakt van vacuüm buizen zal de zonnecollector geen warmte verliezen aan de omgeving.
In combinatie met de speciaal ontwikkelde CPC reflector achter de vacuüm buizen kan er geen licht verloren gaan tussen de vacuüm buizen.
Dit resulteert in 53% hogere opbrengst dan een conventionele vacuüm buis zonnecollector.
Dit maakt de Prisma Pro zonnecollector uitermate geschikt voor het bij-verwarmen van uw cv-systeem.
Het rendement van de zonnecollectoren is getest door een onafhankelijk onderzoekscentrum, deze hebben een Solar Keymark Certificaat afgegeven waardoor het rendement wordt bepaald.
In de grafiek hieronder kunt u het grote verschil zien tussen de Prisma Pro CPC zonnecollector, gewone vlakke plaat collector bij hoge collector temperaturen en lage buiten temperaturen.

prisma pro cpc zonnecollector kop

Zonneboiler offerte op maat aanvragen.

U kunt bij ons een zonneboiler offerte op maat aanvragen via het zonneboiler offerte formulier. Via dit formulier kunnen wij aan de hand van een aantal vragen kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is. U krijg dan een vrijblijvende offerte voor een doe-het-zelf systeem. Deze offerte kan altijd nog aangepast worden naar uw wens. U kunt natuurlijk ook uw vragen stellen via het contact formulier of via de email. Kijkt u op de contact pagina voor onze contact gegevens.

Voordelen van de Prisma Pro  zonnecollectoren

De Prisma Pro zonnecollectoren maken gebruik van het heatpipe techniek; door het gebruik van heatpipes in de vacuüm buizen kan de set gemakkelijk in onderdelen het dak opgebracht worden om daar als een bouwpakket in elkaar te zetten.
Dit scheelt de aanschaf van een kraan om een zware collector het dak op te hijsen.
Dit brengt echter nog meer voordelen met zich mee, bij schade door het vallen van b.v. zware takken van een boom op de zonnecollector kunnen de vacuüm buizen met heatpipe per stuk vervangen worden zonder het hele systeem af te tappen. Ook de CPC reflectoren zijn per stuk te vervangen.
Door het systeem te vullen met een glycol (antivries) kan het systeem niet bevriezen en heeft het ook niet de nadelen van de kalkaanslag door het gebruik van gewoon water dat door de collector zou stromen.

 

Er kan geen licht ontsnappen aan de CPC reflector van de Prisma Pro zonnecollector.

De CPC reflector is speciaal ontwikkeld om het licht optimaal op te vangen en in de vacuüm buis terug te kaatsen. Hierdoor zijn er minder vacuüm buizen nodig, wat ten goede komt van het rendement en het gewicht van de zonnecollector. De gepolijste CPC reflector heeft een reflectiegraad van 90% en is gecoat met een anti-corrosielaag voor een lange levensduur. De reflectoren zijn gemakkelijk per stuk te monteren achter de vacuüm buizen.

Licht inval bij directe instraling

Licht inval bij directe instraling

Licht inval bij schuine instaling

Licht inval bij diffuse instraling

De vacuüm buis zonnecollector techniek.

Een vacuüm zonnecollector buis bevat 2 glazen buizen in elkaar waartussen een ruimte zit, de buitenste buis is doorzichtig zoals gewoon glas, de binnenste is gecoat met 3 absorberende lagen om optimaal de warmte op te vangen uit de zon. De lagen absorberen niet alleen direct zonlicht, maar ook diffuus licht.
De binnenste glazen buis vangt de warmte op en kan deze warmte niet meer kwijt.
De reden dat de warmte niet meer verloren gaat is dat er een ruimte tussen de 2 glazen pijpen zit, vergelijkbaar met dubbel glas of een thermoskan.
Echter zit er bij een thermoskan of dubbel glas nog een gaslaag (lucht) tussen de glazen delen, bij de vacuüm buis is dit geen gas maar zoals de naam al verklapt een vacuüm.
Vacuüm bestaat uit helemaal niets en kan dus geen warmte overdragen gezien er geen medium is (zoals lucht) dat kan werken als warmtewisselaar.

De Heatpipe techniek binnen in de vacuum buis.

In de binnenste buis van de vacuüm buis zit een aluminium warmtewisselaar, deze aluminium warmtewisselaar vangt alle warmte op van de glazen buis en geeft de warmte af aan een koperen pijp in het midden.
Deze koperen pijp is gevuld met een vloeistof.
De vloeistof verdampt door de opgevangen warmte en stijgt naar boven in de koperen pijp.
Wanneer de vloeistof de bovenkant van de koperen pijp bereikt zal deze door het temperatuurverschil weer condenseren en als een vloeistof teruglopen naar de onderkant van de koperen pijp om weer opnieuw te kunnen verdampen.

 

 

Diverse modellen, voor elk dak een oplossing.

Gezien er op de Nederlandse daken vaak kleine oppervlaktes beschikbaar zijn op het dak om een zonnecollector te plaatsen heeft Prisma Pro 4 verschillende maten zonnecollectoren op de markt gebracht.

cpc zonnecollector Prisma Pro 8

Prisma Pro 8

cpc zonnecollector Prisma Pro 12

Prisma Pro 12

cpc zpnnecollector Prisma Pro 18

Prisma Pro 18

cpc zonnecollector Prisma Pro 24

Prisma Pro 24

Prisma Pro vergeleken met andere zonnecollectoren

De Prisma Pro  zonnecollector heeft het hoogste vermogen tegen de beste prijs.
Als we naar andere zonnecollectoren kijken op de Nederlandse markt zijn er enkele zonnecollectoren die in de buurt komen aan het vermogen van de Prisma Pro  zonnecollector.

Met de Prisma Pro zonnecolectoren stellen we systemen samen met hoogwaardige componenten:

Een zonneboiler met top kwaliteit onderdelen!

Onze zonneboilers worden alleen met de beste producten samengesteld. Wij kunnen u van elk product een beschrijving geven en staan 100% achter de kwaliteit van onze producten. U leest hier meer over welke onderdelen wij gebruiken en wat ons onderscheid van de rest.

Lees meer>>>

volledige zonneboiler set

Zonneboiler op maat voor u samengesteld

U kunt bij ons een zonneboilerofferte op maat aanvragen via het zonneboilerofferte formulier. Via dit formulier kunnen wij aan de hand van een aantal vragen kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is. U krijg dan een vrijblijvende offerte voor een doe-het-zelf systeem. Deze offerte kan altijd nog aangepast worden naar uw wens. U kunt natuurlijk ook uw vragen stellen via het contact formulier of via de email. Kijkt u op de contact pagina voor onze contact gegevens.