Diverse soorten leidingwerk

Wij hebben diverse soorten leidingwerk met verschillende isolatie in ons assortiment. Het EPDM- en polyester isolatie leidingwerk wordt standaard geleverd met 13 mm isolatie, en alle soorten leidingwerken worden standaard geleverd in DN16. Andere aansluitmaten en isolatiediktes kunnen in overleg voor u besteld worden. Zo is er voor elke installatie een passende oplossing te vinden! 

Prisma Pro leidingwerk met aerogel isolatie

 Hoge temperatuur.

Het leidingwerk van Prisma Pro heeft een maximale werktemperatuur van maar liefst 650°C. Er is momenteel geen enkel leidingwerk op de markt die deze temperaturen aan kan.

 Hydrofoob.

De unieke aerogel isolatie is hydrofobisch. Letterlijk vertaald betekent het woord hydro (Latijns voor water) en foob (Latijns voor angst): watervrezend. In de praktijk betekent het dat de isolatie waterafstotend is.

 Zeer dunne isolatie.

De aerogel isolatie is slechts 6,5mm dik en heeft een isolatiewaarde 0,018 W/(m*K). In vergelijking: onze EPDM isolatie heeft een dikte van 13 mm met een isolatiewaarde van 0,045 W/(m*K). Hoe lager de isolatiewaarde, hoe beter.
Door de zeer lage thermische geleidbaarheidscoëfficiënt  van de aerogel isolatie is er slechts een lage isolatiedikte van 6,5 mm nodig om dezelfde isolatiewaarde te bereiken die concurrerende producten bereiken met een dikte van 13mm.

 PVC coating.

Alles wordt beschermd door hoogwaardig PVC, dat zeer goed bestand is tegen de effecten van UV-stralen. De coating biedt bescherming tegen externe factoren, vogels en knaagdieren.

 Soepel en smal.

De totale buitendiameter van de totale leiding – pijp, isolatie, pvc en kabel – is slechts 34,5 mm. Daarnaast is de leiding erg soepel wat het zeer gemakkelijk in toepassing en gebruik maakt. Zo zou u de leiding rechtstreeks in de muur kunnen schroeven en heeft u geen ophangbeugels nodig. Ook past de leiding gemakkelijk onder panlatten door, wat de installatie vergemakkelijkt.

Met levensduur en gebruiksgemak in het achterhoofd, komen we al snel uit op de flexibele roestvrijstalen leiding. Door het gebruik van roestvrijstaal heeft de leiding geen last van corrosie en door deze geribbeld te maken is deze flexibel. Die flexibiliteit geeft een stukje installatiegemak, vooral omdat de leidingen voor geïsoleerd zijn met hoge temperatuurbestendige vliesisolatie.
In deze isolatie is ook nog een kabel voor een temperatuursensor meegetrokken.
Gezien onze zonnecollectoren temperaturen kunnen bereiken boven de 200 Ci s het van belang dat de isolatie ook tegen deze hoge temperaturen kan.

 

  • Voor temperaturen tot 230°C
  • Garantie voor buizen van roestvrij staal
  • Is toegelaten conform Z-23.14-1349 (DIN 4102-B1),brandend smeltend
  • Warmtegeleidend bij 40 °C Gemiddelde temp. 40 °C = 0,040 W/(m*K)
  • Smeltpunt: 256 °C
  • Temperatuurbestendigheid tot 220°C (piek 230°C)
  • Inhoud DN16 +-250 ml per meter (enkele spiraalbuis)

Solar spiraalbuis leidingwerk met polyester isolatie

Solar spiraalbuis leidingwerk met EPDM isolatie

Ons leidingwerk met EPDM isolatie bestaat uit een flexibele RVS 316L DN16 buis. Wordt standaard geleverd in DN16 met 13mm isolatie. Is ook verkrijgbaar in DN20, DN25 en 19mm isolatie

13 mm19mm
DN16 standaardbestelbaar
DN20bestelbaarbestelbaar
DN25bestelbaarbestelbaar
  • Lage thermische geleidbaarheid (l = 0,045 W / mK)
  • Temperatuurbestendig tot 150 °C (korte termijn tot 170 °C)
  • Brandbeveiligingsklasse B2
  • Sensorkabel geïntegreerd in de isolatie
  • Hoogwaardige, dimensionale en elastische isolatie gemaakt van waterdicht synthetisch rubber (EPDM)

Gemakkelijk op maat aan te passen en aan te sluiten.

U kunt de solar leiding gemakkelijk op maat inkorten met een pijpensnijder, ijzerzaag of slijptol.
Wanneer u de leiding op maat heeft gemaakt schuift u de wartel over de leiding en klemt u het clipje om de leiding heen in een ribbel van de rvs leiding.
De wartel kan er niet meer vanaf vallen en wanneer u de pakking tussen de wartel en een vlakke aansluitnippel stopt, zal deze de rvs spiraalbuis aandrukken totdat deze lekvrij afgesloten is.
Hiernaast ziet u een afbeelding van de wartel, clip, pakking en een vlakke aansluitnippel.
Met de dubbelzijdige vlakke aansluitnippel kunt u de aansluiting maken op de pompgroep, boiler/buffer tank of expansievat. Bekijk hier onze montagehandleiding of download de PDF.

Leidingen tussen de zonnecollectoren.

U kunt twee Prisma Pro 24 zonnecollectoren rechtstreeks tegen elkaar aansluiten, wij raden echter aan om bij meerdere zonnecollectoren een flexibel tussenstuk te gebruiken om het uitzetten van het koper in de zonnecollector op te vangen.

De flexibele tussenstukken kunnen de expansie van het koper van twee Prisma Pro zonnecollectoren opvangen en zijn zo kort mogelijk gemaakt zodat er niet te veel ruimte op het dak wordt ingenomen door de tussenruimte tussen de zonnecollectoren.
Deze kan met een reststuk van de spiraalbuis-isolatie worden na geïsoleerd.