Lucht water warmtepomp.

 

We hebben bewust gekozen voor de Zweedse CTC warmtepompen door de hoge kwaliteit lange garantie en hoge rendement (SCOP tot 5,07 bij A7-W35).
De CTC warmtepompen hebben 5 jaar garantie in tegenstelling tot de 2 jaar van de meeste warmtepompen.
In 2023 bestaat CTC ondertussen al 100 jaar in de verwarmingstechniek en is in 2017 overgenomen en gaan samenwerken met de Nibe groep.
Hierdoor kan CTC energie efficiënte en betrouwbare warmtepompen fabriceren met voorlopende techniek en een goed service programma.

De lucht en water warmtepomp is een zeer interessante warmtepomp binnen de installatie wereld.
Doordat deze warmtepompen geen leidingen met f gassen heeft die het huis binnen moeten gebracht worden maar alleen normale leidingen met water kan de lucht aan water warmtepomp worden geïnstalleerd door een installateur zonder f gassen certificaat.

Gezien de lucht aan water zijn warmte uit de lucht haalt is er ook geen kostbare brom boringen nodig waardoor de installatie eenvoudig en budget vriendelijk blijft.

CTC EnergyFlex

CTC EnergyFlex betekent volledige flexibiliteit om andere warmtebronnen en afgiftesystemen aan te sluiten. Door de Ecologic L temperatuur regeling is het zeer eenvoudig uit te breiden van andere warmtebronnen zoals met zonnecollectoren, ,  of zelfs een zwembad, Pellet- of houtkachel, meerdere warmtepompen, CV-ketel, meerdere opslagvaten, PVT panelen, zwembadverwarming etc. Die worden dan eenvoudig opgenomen in de reeds aanwezige intelligente software enkel door deze te selecteren op de reeds ingebouwde of externe CTC Smart Control unit.

De Ecologic kan automatische de stooklijn aanpassen door het gebruik van een buiten temperatuur sensor, dit zorgt voor een optimaal rendement.
De Ecologic kan worden aangesloten via de My uplink app

Waarom is de CTC warmtepomp zo goed in de winter

CTC Vraag-gestuurde omgekeerde ontdooi-cyclus:
De circulatierichting van het koelmiddel wordt omgedraaid, maar enkel wanneer sensoren vaststellen dat de warmtewisselaar echt aan het dichtvriezen is, wanneer de omstandigheden er dus om “vragen”. Door het constant meten en vergelijken van de luchtstromen bij de warmtewisselaar en de ventilator, rekening houdend met de temperatuur, “weet” de warmtepomp wanneer bevriezing dreigt, en kan ze dus beslissen om enkel een ontdooi-cyclus te draaien wanneer het nodig is. Op die manier wordt dus het minst mogelijk energie verbruikt aan het ontdooien, en worden zo weinig mogelijk cycli gedraaid, wat ook de levensduur van de warmtepomp ten goede komt.

Deze methode wordt tot op vandaag enkel gebruikt door CTC warmtepompen. Dit komt voort uit de lange ervaring met warmtepompen in het koude Scandinavië, en de constante drang naar verbetering en efficiëntie. Zodra de temperatuur onder 5°C gaat, verhoogt de efficiëntie van de CTC luchtwarmtepompen in vergelijking met andere, door enkel te ontdooien wanneer nodig, en niet zomaar om de 30 minuten zelfs wanneer het niet nodig is.
Door het gebruik van een grote ruimte tussen de lamellen van de warmtewisselaar kan er een grote luchtstroom door de warmtewisselaar heen stromen en is het makkelijker om te ontdooien.

De CTC warmtepomp is voorbereid op de toekomst met SmartGrid

In het geval van het gebruik van PV-panelen betekent dit dat de gebruiker van een CTC-oplossing,
bijvoorbeeld bij een overproductie door de PV-panelen, deze elektrische energie kan omzetten in
thermische energie, door het intelligente buffervat op een hogere temperatuur te brengen. Dit kan gezien worden als batterijfunctie
bij overproductie van de fotovoltaïsche panelen.

Door gebruik te maken van gesloten contacten kunnen verschillende temperatuursinstellingen
automatisch aangepast worden.
Deze contacten komen niet van CTC maar komen bijvoorbeeld van een energie-management
systeem (EMS) op de omvormer van de PV panelen

Er zijn op dit moment 3 verschillende lucht aan water warmtepompen beschikbaar.

De EcoAir 400, dit is een warmtepomp die geleverd kan worden vanaf een klein vermogen van 6 kw tot 20 kW.
Dit is een niet modulerende start en stop warmtepomp.

De EcoAir 600M, dit is een modulerende warmtepomp. Dit is de Warmtepomp die we aanraden!
Door het moduleren kan de pomp een hogere SCOP (rendement) over het gehelen jaar afgeven.
Wordt geleverd van 10 tot 22 kW.

De Combiair 600, Dit is een modulerende warmtepomp die kan verwarmen en koelen.
Leverbaar in 6 tot 16kW.

Tapwater vaten voor warmtepomp

Combinatie systemen? Het is allemaal mogelijk!

Vraag naar de mogelijkheden!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Warmtepomp met zonnecollectoren.