Enthousiaste installateurs gezocht.

Bent u een ZZP’er of heeft u een installatiebedrijf? Dan zijn wij mogelijk op zoek naar u!
2-improve energy is een webwinkel en doet zelf geen installatiewerkzaamheden. Voor installatie verwijzen we onze klanten naar een installateur in de regio.
Op dit moment werken we met een aantal installateurs door Nederland heen, maar door de aantrekkende economie en vele aanvragen voor de installatie van zonneboilersystemen kunnen deze installateurs niet alle aanvragen aan.
Tevens zoeken we genoeg installateurs om alle gebieden in Nederland te dekken.

Aan welke eisen moet u voldoen?

Het liefste hebben we natuurlijk een installateur met een SEI-erkenning en wie aangesloten is bij de Uneto-VNI of InstallQ gecertificeerd , maar we geven een enthousiaste alleskunners ook een kans.
Heeft u een goede basiskennis als loodgieter, ervaring met elektra en het verbouwen en aanpassen van daken en heeft u geen hoogtevrees? Dan is het plaatsen van zonneboilers misschien wel iets voor u.
Voor ons is het belangrijk dat u een heldere communicatie heeft met ons en de klanten en garant staat voor uw werkzaamheden.

 

Wat wij en wat u aan de klant levert.

Wij maken op afstand via Google Maps en in overleg met de klant een offerte op voor een zonneboiler systeem.
Onze offerte bevat een boiler, zonnecollector, al het leidingwerk en koppelingen tussen zonnecollector en boiler, pompgroep, temperatuurregeling, inlaadcombinatie, mengkraan, ,driewegklep, dakdoorvoer en dakhaken of plat dak-frame.
Wij leveren geen leidingwerk en koppelingen mee tussen de boiler en de cv-installatie; deze dient u zelf aan te leveren en mee te rekenen in de opmaak van de offerte aan de klant.
We laten de klant een vragenlijst invullen met de nodige vragen zoals:
– Wat is de afstand tussen boiler en cv-ketel?
– Waar zijn de muren van gemaakt? Dit i.v.m het boren van gaten voor het leidingwerk
– Op welke verdieping de boiler komt te staan?

Aan de hand van deze gegevens kunt u een offerte op afstand opmaken. Wanneer de klant hier mee akkoord gaat, kunt u langs de klant om de situatie op te nemen om te kijken of er geen meerwerk aanwezig is.
Zo heeft u minder last van onnodige bezoeken voor het opmaken van offertes en kunt u kijken of de boiler in de kamer en zonnecollectoren daadwerkelijk op het dak passen.
Als de klant meerwerk wilt zoals het leidingwerk op een bepaalde manier weg werken of vloerverwarming aanleggen  of andere werkzaamheden, dient u dit met de klant zelf af te ronden.

Wij leveren en factureren het systeem aan de klant.
U installeert en factureert de installatiekosten aan de klant.

Wederverkoop kortingen voor installateurs.

We kunnen aan onze installateurs systemen leveren met speciale wederverkoop kortingen.
Wanneer wij een klant naar u doorsturen facturen we naar de klant en zit er geen korting of provisie tussen.
Wij vragen ook geen provisie op uw installatiewerkzaamheden.
Na het registreren met uw bedrijfsgegevens kunt u de wederverkoop prijzen en en leveringsvoorwaarde ontvangen.

 

Inschrijf formulier installateurs

Ga hier direct naar het inschrijf formulier en laat uw bedrijfsgegevens achter.

Werkzaamheden.

We zoeken voornamelijk installateurs voor onze zonneboiler systemen.
Daarnaast willen we onze klanten ook systemen kunnen aanbieden die de gasaansluiting totaal kunnen vervangen.
Mogelijk kunt u ook onze warmtepompen installeren, en als u ook kennis heeft van het aanleggen van rookafvoerkanalen, kunt u ook onze cv-houtkachels en pellet ketels installeren.

Montage van zonnecollector op het dak.

De montage van de zonnecollector op het dak is in algemeen geen klus voor één persoon, vooral op schuine pannendaken is het gemakkelijk als u met z’n tweeën bent.
Als ZZP’er dient u extra mensen in te kunnen zetten.
De zonnecollector dient op een lekvrije manier aan het dak te worden vast gemonteerd te worden; bij een schuin dak gaat dit met dakhaken, bij een plat dak dient er een verbinding te worden gemaakt met het meestal bitumen dak.
Mocht er geen verbinding met het platte dak kunnen worden gemaakt, moet de zonnecollector aan een dak ballast (zware tegels) vast te worden gemonteerd.
Schroeven voor het verbinden van de dakhaken en plat dak-frame en de dak ballast dient u zelf mee te leveren indien u geen verbinding aan het dak kan maken.

 

Waterdichte doorvoer door het dak voor het leidingwerk.

Voor platte daken en pannen daken leveren we een aantal standaard dak doorvoeren mee voor het leidingwerk.
Soms komen deze niet helemaal uit en moet er zelfstandig een oplossing gezocht worden, zoals bijvoorbeeld het werken met een loodflap of het opbranden van bitumen.

 

 

Leidingwerk door muren en plafonds trekken.

We leveren bij de zonneboiler flexibel rvs leidingwerk. Deze is gemakkelijk te plaatsen en kunt u in één lengte aanleggen.
Hiervoor zal hier en daar een gat door de muur of plafond geboord moeten worden.
Voor de cv zijde van de zonneboiler dient u zelf leidingwerk mee te leveren. Wij raden Unicore of Unipipe aan voor installatiegemak. Deze leiding mag niet tussen de zonnecollector en de boiler worden getrokken.

 

Boiler plaatsen.

U dient de boiler mogelijk op de begaande grond of op zolder te plaatsen. Bij het opmaken van de offerte op locatie dient u te kijken of de boiler door alle kozijnen past naar de uiteindelijke locatie van de boiler en dient u een inschatting te maken of de boiler geschikt is om op de vloer te plaatsen i.v.m het gewicht.
Rondom de boiler moet u voldoende ruimte hebben om eventueel jaarlijks onderhoud te plegen zoals het nakijken van de beschermingsanode in de boiler.

Aanpassingen aan geiser en cv maken.

Een tapwater zonneboiler kan tussen de koudwateraanvoer gezet worden van de geiser; dit is een vrij simpele inbreuk.
Hier wordt tussen nog een inlaadcombinatie bijgeplaatst en een mengkraan.
Bij cv bij-verwarming zonneboiler systemen moet er echter een inbreuk gemaakt worden op de koude retour van het cv-systeem, of soms die van de vloerverwarming. Hierbij is een stukje hydraulisch inzicht nodig zodat de driewegklep op de juiste manier tussen het systeem wordt gezet.