Waarom kiest u voor een zonneboilersysteem van 2-improve energy?

Niet alleen worden de zonneboilers van 2-improve energy samengesteld uit hoogwaardige onderdelen, we geven u al de informatie die u nodig heeft. Voor én na aankoop van een systeem.
Of u nu een systeem laat installeren of u een systeem gaat doe-het-zelven; u kunt altijd contact met ons opnemen met al uw vragen. Hoe simpel of complex deze ook mogen zijn.

 

 

 

 

Op deze pagina gaan we verder in op de kwaliteit van de diverse onderdelen van het systeem.

Zonnecollectoren

Bij 2-improve energy maken we alleen gebruik van de hoog rendement vacuüm heatpipe zonnecollectoren van Prisma Pro.
De vacuüm heatpipe zonnecollectoren hebben een hoger rendement dan een vlakke plaat zonnecollector.
Vooral in een koude omgeving, zoals de winter, wanneer we de warmte echt nodig hebben geven deze zonnecollectoren een extra hoge opbrengst.
Prisma Pro is een Nederlands merk zonnecollector met 10 jaar fabrieksgarantie op het vacuüm van de vacuüm buizen.
Door het gebruik van de CPC reflector techniek wordt er 53% meer rendement behaald dan een conventionele vacuüm heatpipe zonnecollector.

Lees meer>>>

 

 

Dakbevestiging

Er kunnen bij de Prisma Pro zonneboilers diverse dakbevestigingen meegeleverd worden.
Voor een plat dak is er een lichtgewicht plat dak-frame beschikbaar dat de zonnecollector in een hoek van 45 graden zet.
Dit frame is redelijk simpel om te bouwen als er een andere hoek gewenst is.
Ook voor een schuin dak hebben we mooie oplossingen, maar het meest gebruikte is de RVS multifunctionele dakhaak.
Dit is de ideale dakhaak: door zijn vele opties is het installeren een gemak en scheelt het waardevolle installatietijd.

Lees meer>>>

Dakdoorvoer

We kunnen diverse dakdoorvoeren leveren voor zowel plat dak als pannendak.
Voor een pannendak leveren we diverse soorten en kleuren dakdoorvoeren.
Dit zorgt voor een nette afwerking.
Ook voor een plat dak leveren we een handige doorvoer.

Lees meer>>>

Prisma Pro leidingwerk met aerogel isolatie.

Het leidingwerk dat wij bij de zonneboilers meeleveren is hoog temperatuur solar leidingwerk met een maximale werktemperatuur van maar liefst 650°C. Er is momenteel geen enkel leidingwerk op de markt die deze temperaturen aan kan.

De unieke aerogel isolatie heeft een aantal grote voordelen. Het heeft een isolatiewaarde 0,018 W/(m*K) met een dikte van slecht 6,5mm. Het is hydrofobisch, zeer dun en de PVC coating zorgt voor uitmuntende bescherming tegen factoren van buitenaf.

Lees meer>>>

Solar pompgroep

Onze pompgroepen worden alleen geleverd met de super energiezuinige Wilo Yonos para-pompen met modulerende PWM techniek. De 220 volt pomp wordt door een modulerend 10 volt stuursignaal aangestuurd om zo energiezuinig mogelijk te draaien. Hierdoor ligt het gebruik tussen de 3 tot maximaal 45 watt.
Deze pompgroep is speciaal ontwikkeld voor een grote doorstroming waardoor er weinig weerstand in de pompgroep ontstaat. Dit werkt ten gunste voor het energieverbruik van de pomp: hoe minder weerstand, hoe minder energieverbruik.
De pompgroep heeft een instelbereik van 1 tot 15 liter per minuut.

Lees meer>>>

Opslagvaten

We hebben een ruim assortiment aan boiler-leveranciers.
Onze standaard zonneboiler is uitgerust met een boiler met 10 jaar fabrieksgarantie.
Ook bieden wij in ons standaard assortiment zonneboilers aan met de zogenaamde hygiëne-boiler; dit zijn buffervaten met een roestvrijstalen drinkwaterspiraal. Deze zijn onderhoudsvriendelijk, legionella-bestendig en gemakkelijk te gebruiken om meerdere warmtebronnen op aan te sluiten.
Naast deze standaard opslagvaten kunnen we ook liggende vaten of grote vaten met het energie A-label leveren!

Lees meer>>>

Solar expansievat

Onze solar expansievaten kunnen tegen een hoge bedrijfstemperatuur van 110°C (kortstondig tot 130°C).
Deze expansievaten hebben een hoge voordruk van 2,5 bar. Deze hoge voordruk zorgt ervoor dat de vloeistof in de zonnecollector pas bij een hogere temperatuur gaat koken – net als een hogedrukpan.
Dit geeft het voordeel dat er een hogere temperatuur in de zonnecollector kan worden behaald en het buffer- of boilervat gemakkelijker op een hoge temperatuur zoals 95°C kan worden gebracht.
De kleinere expansievaten tot 40 liter worden met een wandmontage met ontluchtingsventiel geleverd.

Lees meer>>>

Solar antivries vloeistof

De zonnecollectoren worden op druk gevuld met een glycol: dit is een antivriesmiddel dat voorkomt dat de vloeistof in de winter kan bevriezen in het leidingwerk.
De glycol die wordt gebruikt in zonneboilers mag niet giftig zijn gezien er bij lekkage geen giftige vloeistof door het tapwater in de boiler mag mengen.
De glycol die wij gebruiken is biologisch afbreekbaar en niet giftig.
Doordat de glycol een hoog kookpunt heeft is het ideaal voor onze zonneboilersystemen.

Lees meer>>>

Temperatuurregelingen

Bij onze standaard zonneboilerpakketten leveren we de Duitse Resol temperatuurregeling.
Dit zijn echter niet de standaard temperatuurregelingen van Resol, maar we leveren bij deze regelingen speciale hoge temperatuursensoren. Deze sensoren worden normaal niet meegeleverd omdat er geen rekening wordt gehouden met de hoge temperaturen van de Prisma Pro zonnecollectoren. De meeste Resol temperatuurregelingen kunnen energiezuinige PWM pompen aansturen en zijn voorbereid op een internetaansluiting. Naast Resol kunnen we nog diverse andere merken regelingen aanbieden.

Lees meer>>>

Inlaatcombinatie en keteldrukgroep

De inlaatcombinatie beschermt de boiler of de rvs drinkwaterspiraal in een buffervat tegen de opbouw van hoge druk door het uitzetten van het tapwater.
Tevens beschermt de inlaatcombinatie met een interne keerklep het tapwater, zodat er geen water terug kan stromen het leidingwerk in.
Wanneer u gebruik maakt van een hygiëne-boiler krijgt u er ook een ketel druk-groep bij om het buffervat te beschermen tegen te hoge druk door het uitzetten van het cv water.
De ketel drukgroep is uitgerust met een extra ontluchtingsventiel en manometer.

Lees meer>>>

Mengkraan

De mengkraan wordt toegepast om een aantal goede redenen:
De hoge temperaturen die in de boiler kunnen voorkomen van zo’n 95°C terug kunnen mengen naar een lagere temperatuur.
Het is niet nodig om zulke hoge temperatuur door het leidingwerk te laten lopen; deze hoge temperatuur zorgt voor een energieverlies in het leidingwerk naar de kranen.
Het voorkomt ook dat iemand zich mogelijk kan verbranden aan de hoge uitgangstemperatuur uit de kranen.
Kalkaanslag zal zich minder snel vormen bij lagere temperaturen.

Lees meer>>>