Waarom kiest u voor een zonneboilersysteem van 2-improve energy?

Niet alleen worden de zonneboilers van 2-improve energy samengesteld uit zeer hoogwaardige onderdelen, onze systemen zijn in tegenstelling tot andere leveranciers zeer compleet.
We geven u al de informatie die u nodig heeft, voor én na aankoop van een systeem.
Of u nu een systeem laat installeren of u een systeem gaat doe-het-zelven; u kunt altijd contact met ons opnemen met al uw vragen. Hoe simpel of complex deze ook mogen zijn.

 

 

 

 

Op deze pagina gaan we verder in op de kwaliteit van de diverse onderdelen van het systeem.

Zonnecollectoren

Bij 2-improve energy maken we alleen gebruik van de hoog rendement vacuüm heatpipe zonnecollectoren van Prisma Pro.
De vacuüm heatpipe zonnecollectoren hebben een hoger rendement dan een vlakke plaat zonnecollector.
Vooral in een koude omgeving, zoals de winter, wanneer we de warmte echt nodig hebben geven deze zonnecollectoren een extra hoge opbrengst.
Prisma Pro is een Nederlands merk zonnecollector met 10 jaar fabrieksgarantie op het vacuüm van de vacuüm buizen.
Door het gebruik van de CPC reflector techniek wordt er 53% meer rendement behaald dan een conventionele vacuüm heatpipe zonnecollector.

Lees meer>>>

 

 

Opslagvaten

We hebben een ruim assortiment aan boiler-leveranciers.
Onze standaard zonneboiler is uitgerust met een boiler met 10 jaar fabrieksgarantie en een  A+ energie label .
Ook bieden wij in ons standaard assortiment zonneboilers aan met de zogenaamde hygiëne-boiler; dit zijn buffervaten met een roestvrijstalen drinkwaterspiraal. Deze zijn onderhoudsvriendelijk, legionella-bestendig en gemakkelijk te gebruiken om meerdere warmtebronnen op aan te sluiten.

Naast deze standaard opslagvaten kunnen we ook liggende vaten of grote vaten met het energie A+ label leveren!

Lees meer>>>

Prisma Pro leidingwerk met Aerogel isolatie.

Het leidingwerk dat wij bij de zonneboilers meeleveren is Het beste Solar leidingwerk op dit moment op de markt.
Het hoge temperatuur Solar leidingwerk heeft een maximale werktemperatuur van maar liefst 650°C. Er is momenteel geen enkel leidingwerk op de markt die deze temperaturen aan kan.

De unieke Aerogel isolatie heeft een aantal grote voordelen. Het heeft een zeer hoge isolatiewaarde 0,018 W/(m*K) met een dikte van slecht 6,5mm (betere isolatie waarde als 13 mm EPDM). Het is hydrofobisch (waterafstotend),  en de dikke PVC coating zorgt voor uitmuntende bescherming tegen factoren van buitenaf (vogels, marters en uv bescherming).

Lees meer>>>

Solar pompgroep

Onze pompgroepen worden alleen geleverd met de super energiezuinige Wilo Yonos para-pompen met modulerende PWM techniek. De 230 volt pomp wordt door een modulerend 10 volt stuursignaal aangestuurd om zo energiezuinig mogelijk te draaien. Hierdoor ligt het gebruik tussen de 3 tot maximaal 45 watt.
Deze pompgroep is speciaal ontwikkeld voor een grote doorstroming waardoor er weinig weerstand in de pompgroep ontstaat. Dit werkt ten gunste voor het energieverbruik van de pomp: hoe minder weerstand, hoe minder energieverbruik.
De pompgroep heeft een instelbereik van 2 tot 12 liter per minuut.

Lees meer>>>

Temperatuurregelingen

Bij onze standaard zonneboilerpakketten leveren we de Duitse Resol temperatuurregeling.
Dit zijn echter niet de standaard temperatuurregelingen van Resol, maar we leveren bij deze regelingen speciale hoge temperatuursensoren. Deze sensoren worden normaal niet meegeleverd omdat er geen rekening wordt gehouden met de hoge temperaturen van de Prisma Pro zonnecollectoren. De meeste Resol temperatuurregelingen kunnen energiezuinige PWM pompen aansturen en zijn voorbereid op een internetaansluiting. Naast Resol kunnen we nog diverse andere merken regelingen aanbieden.

Lees meer>>>

Datalog

De datalogger wordt aangesloten op de Resol temperatuur regeling.
U kunt een gratis Account maken op de website van Resol vbus.nl en hier de datalogger mee verbinden.
Via een browser of app kunt u live temperaturen bekijken of  in de geschiedenis terug kijken wat alle sensoren hebben gemeten en wanneer de pompen of kleppen aan hebben gestaan, dit kan ook handig zijn voor het opsporen van installatie fouten of storingen.

Lees meer>>>

datalog km2

Drie weg klep

De drieweg klep kan voor diverse functies dienen, voor een zonneboiler met cv bijverwarming dient deze vooral voor het hybride verwarmen van het cv systeem.
Er wordt een sensor op de retour leiding van uw cv ketel geplaatst.
Als de retour van uw gas cv-ketel kouder is als de boiler dan wordt de driewegklep omgeschakeld om warmte te onttrekken uit de boiler.
Als de boiler kouder is als de retour van de gas cv-ketel dan blijft de driewegklep dicht zodat u nooit met uw dure gas via de retour de boiler kan verwarmen. Zo wordt zo hoog mogelijk rendement behaald.

 

Elektrische element

Met dit hoogwaardig elektrische element kunt u het boiler of buffervat indien nodig verwarmen.
Dit kan vooral handig zijn als u een overcapaciteit heeft aan stroom van uw PV zonnepanelen. Terug geleverde stroom is tegenwoordig niet veel meer waard, hierdoor kan u deze opslaan in het buffervat en weer nuttig gebruiken.
Ook kan het element gebruikt worden om legionella mee te doden als de boiler een lange tijd niet gebruikt wordt of op temperatuur is geweest.
Het element kan via een draaiknop ingesteld worden op een gewenste temperatuur en zal vanzelf uitgaan wanneer de temperatuur wordt bereikt. Een extra beveiliging zorgt ervoor dat het element nooit een te hoge temperatuur kan bereiken.

Dakdoorvoer

We kunnen diverse dakdoorvoeren leveren voor zowel plat dak als pannendak.
Voor een pannendak leveren we diverse soorten en kleuren dakdoorvoeren.
Dit zorgt voor een nette afwerking.
Ook voor een plat dak leveren we een handige doorvoer.

Lees meer>>>

Dak afdichtingsmanchet

Er wordt nog wel eens vergeten dat het dak luchtdicht en water dicht moet afgewerkt worden als er Solar leidingen doorheen gevoerd wordt.
Bij een schuin dak kan dit aan twee kanten. Aan de buitenkant om te voorkomen dat er bij lekkage door b.v. een dakpan het water door het gat van de leidingen kan lopen. En aan de binnenkant van het dak zodat de dampdichte laag weer dampdicht genoemd mag worden.
het afdichten van de leidingdoorvoer voorkomt dat er vocht van binnenuit het huis in de isolatie laag kan trekken.
Bij een plat dak doorvoer is alleen de binnenste manchet nodig.

Dakbevestiging

Er kunnen bij de Prisma Pro zonneboilers diverse dakbevestigingen meegeleverd worden.
Voor een plat dak is er een lichtgewicht plat dak-frame beschikbaar dat de zonnecollector in een hoek van 45 graden zet.
Dit frame is redelijk simpel om te bouwen als er een andere hoek gewenst is.
Ook voor een schuin dak hebben we mooie oplossingen, maar het meest gebruikte is de RVS multifunctionele dakhaak.
Dit is de ideale dakhaak: door zijn vele opties is het installeren een gemak en scheelt het waardevolle installatietijd.

Lees meer>>>

Solar expansievat

Onze solar expansievaten kunnen tegen een hoge bedrijfstemperatuur van 110°C (kortstondig tot 130°C).
Deze expansievaten hebben een hoge voordruk van 2,5 bar. Deze hoge voordruk zorgt ervoor dat de vloeistof in de zonnecollector pas bij een hogere temperatuur gaat koken – net als een hogedrukpan.
Dit geeft het voordeel dat er een hogere temperatuur in de zonnecollector kan worden behaald en het buffer- of boilervat gemakkelijker op een hoge temperatuur zoals 95°C kan worden gebracht.
De kleinere expansievaten tot 40 liter worden met een wandmontage met ontluchtingsventiel geleverd.

Lees meer>>>

Solar antivries vloeistof

De zonnecollectoren worden op druk gevuld met een glycol: dit is een antivriesmiddel dat voorkomt dat de vloeistof in de winter kan bevriezen in het leidingwerk.
De glycol die wordt gebruikt in zonneboilers mag niet giftig zijn gezien er bij lekkage geen giftige vloeistof door het tapwater in de boiler mag mengen.
De glycol die wij gebruiken is biologisch afbreekbaar en niet giftig.
Doordat de glycol een hoog kookpunt heeft is het ideaal voor onze zonneboilersystemen.

Lees meer>>>

CV expansievat

Deze expansievaten worden voornamelijk meegeleverd als de zonneboiler een hygieneboiler/buffervat heeft.
het extra watervolume Van het buffervat dat aan het cv systeem wordt toegevoegt wordt opgevangen in dit expansievat. 
Cv expansievaten hebben een voordruk van 1,5 bar. 
De kleinere expansievaten tot 40 liter worden met een wandmontage met ontluchtingsventiel geleverd.

solar expansievat

Inlaatcombinatie en keteldrukgroep

De inlaatcombinatie beschermt de boiler of de rvs drinkwaterspiraal in een buffervat tegen de opbouw van hoge druk door het uitzetten van het tapwater.
Tevens beschermt de inlaatcombinatie met een interne keerklep het tapwater, zodat er geen water terug kan stromen het leidingwerk in.
Wanneer u gebruik maakt van een hygiëne-boiler krijgt u er ook een ketel druk-groep bij om het buffervat te beschermen tegen te hoge druk door het uitzetten van het cv water.
De ketel drukgroep is uitgerust met een extra ontluchtingsventiel en manometer.

Lees meer>>>

Mengkraan

De mengkraan wordt toegepast om een aantal goede redenen:
De hoge temperaturen die in de boiler kunnen voorkomen van zo’n 95°C terug kunnen mengen naar een lagere temperatuur.
Het is niet nodig om zulke hoge temperatuur door het leidingwerk te laten lopen; deze hoge temperatuur zorgt voor een energieverlies in het leidingwerk naar de kranen.
Het voorkomt ook dat iemand zich mogelijk kan verbranden aan de hoge uitgangstemperatuur uit de kranen.
Kalkaanslag zal zich minder snel vormen bij lagere temperaturen.

Lees meer>>>

Meurbeugels

Standaard worden er 4 Meurbeugels meegeleverd, deze beugels kan u gebruiken om de Aerogel Solar leiding netjes door bepaalde ruimtes ta laten lopen. Zo hangt er geen slappe leiding door de ruimte en heeft de installatie een professionele uitstraling.
Ook zorgen de beugels dat er niet te veel gewicht aan de koppelingen hangt en voorkomt eventuele lekkage.

 

Koppelingen en Kranen.

Het boiler of buffervat kan worden aangesloten met de bijgeleverde koppelingen en kogelkranen.
Met de kogelkranen die worden meegeleverd met een Hygiëneboiler/buffervat kunt u met de kranen het gehele vat afsluiten als u het cv systeem af wilt tappen, zo hoeft u niet het hele vat leeg laten lopen.
Natuurlijk zijn ook alle koppingen en verloopstukken tussen de zonnecollector, pompgroep en boiler/buffervat meegeleverd.
Ook de verloopstukken voor de 15 mm leiding naar de inlaat combinatie en mengkraan zijn we niet vergeten.

 

Nog meer onderdelen

Naast de boven vermelden belangrijkste componenten worden er nog meer onderdelen meegeleverd die we niet per stuk op deze pagina uitgebreid gaan behandelen.
Om toch een indruk te geven wat er allemaal nog meer bij geleverd wordt vind u een lijstje hieronder:
-Extra isolatie om collector aansluiting mee af te werken.
-Tape op Isolatie op collector mee af te werken.
-Teflon afdichtingstape
– 230 stekker
– stoomkabel
– kroonstenen
– Krimpkousjes
– handleidingen en schema,s

 

montagestekker