Transport en levering

Pakketdienst

De meeste producten uit onze webshop kunnen met reguliere pakketdiensten geleverd worden. Wij werken met meerdere verzenders. U krijgt altijd een tracking code van de betreffende dienst via het e-mailadres dat u gebruikt heeft tijdens uw bestelling. Wanneer uw bestelling via een reguliere pakketdienst  wordt aangeboden, komt de bezorger aan automatisch aan uw deur om het pakket aan te bieden. Wanneer u niet thuis bent wordt er een briefje achter gelaten en wordt het pakket nogmaals aangeboden. 

Levering via pallet/vrachtwagen met laadklep

We hebben echter ook een aantal producten die niet via reguliere pakketdiensten geleverd kunnen worden. Vanwege het formaat of gewicht bijvoorbeeld. Deze producten worden op een pallet geleverd. De pallet wordt geleverd door een vrachtwagen met laadklep.

Uitzondering op deze regel zijn boilers en buffervaten met een inhoud van ≥1000 liter. Deze worden op een dubbele pallet geleverd, die niet met een pompwagen of palletwagen uit de vrachtwagen geladen kan worden. U dient er zelf voor te zorgen dat er een vorklift of heftruck aanwezig is om deze uit te laden. 

 

Ontvangst goederen

Ondanks het feit dat wij uw levering met zorg behandelen en laten vervoeren door gerenommeerde transportbedrijven kan uw zending/bestelling onderweg beschadigd raken. Bij ontvangst van de goederen dient u deze visueel te controleren op gebreken en/of beschadigingen alvorens de vrachtbrief te ondertekenen, open bij twijfel desnoods de verpakking. Het opslagvat dient gecontroleerd te worden of de juiste is geleverd (controleer de aantal warmtewisselaars door met de vinger te voelen of erin te blazen).

Bij beschadiging van goederen dit op de vrachtbrief vermelden (ook de chauffeur laten ondertekenen) en maak foto’s van de beschadiging. Neem bij twijfel contact op met ons. Ook bij twijfel of de goederen onbeschadigd zijn de vrachtbrief onder voorbehoud tekenen. Mochten de goederen na aflevering toch beschadigingen zijn dit binnen 24 uur melden bij ons, graag onderbouwd met foto’s.
Het is voor ons niet mogelijk om na ondertekening voor goede ontvangst de schade op de transporteur te verhalen. Het aannemen van ernstig beschadigde of geopende pakketten geschiedt op eigen risico; u kunt dan geen aanspraak meer maken op garantie, retour of vervanging. 

Voorwaarden palletlevering.

De chauffeur heeft een (elektrische) pompwagen en levert de pallet over het algemeen tot op de stoep. In overleg kan de chauffeur de pallet bijvoorbeeld in de garage, onder de carport, achtertuin of ergens anders dan de stoep neer  zetten. Hij is dit echter niet verplicht en alleen indien de oprit hiervoor geschikt is. De chauffeur neemt geen verantwoordelijkheid binnen uw erf. Als de pallet verder op uw erf neergezet moet worden dan nemen 2-improve energy en het transportbedrijf geen enkele aansprakelijkheid op zich. De volledige aansprakelijkheid is voor de klant.

U dient thuis te zijn op de dag van de palletlevering. Wanneer u niet thuis bent op het moment dat de palletdienst uw levering komt afleveren zal de pallet voor de deur worden geplaatst. 2-improve energy is op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade, diefstal of enkel ander letsel door gevolg van uw afwezigheid. Garantie op elektronica komt dan te vervallen. Als u niet wilt dat de pallet wordt neergezet bij uw afwezigheid geeft u dit tijdig aan tijdens het bestelproces.  Bij het weigeren van de palletlevering op geplande afleverdatum of het niet aanwezig bij afleverafspraak worden de transportkosten doorberekend. 

Het is mogelijk dat uw bestelling in twee zendingen wordt geleverd. Bij een volledig zonneboilersysteem bijvoorbeeld; u zult hierbij het grootste deel van de bestelling van ons ontvangen. de boiler wordt echter rechtstreeks vanuit de fabrikant naar u verzonden. De transporteur van de boiler neemt zelf contact met u op voor een afleverafspraak. Het transportbedrijf wat onze eigen leveringen aflevert plant ook een afleverafspraak met u in. Vaak kan dit prima op dezelfde dag gepland worden.

Leest u voor de gehele voorwaarden artikel 11 van de Algemene Voorwaarden door.