Temperatuurregeling voor de zonneboiler.

Een solar- of zonneboiler controller is een temperatuurregeling die in feite constant tussen alle aangesloten sensoren communiceert. Het geeft de temperaturen van de sensoren door; van boiler tot collector op het dak.

Wanneer de controller meet dat de temperatuur van de collector op het dak hoger is dan het water in de boilertank of buffervat, zal de controller de pomp inschakelen. Op deze manier werkt de pomp alleen indien nodig.

Wij hebben diverse solar controllers in ons assortiment, van simpel tot complex. Een simpele controller zal bijvoorbeeld alleen kunnen schakelen tussen boiler en collectortemperatuur. De uitgebreidere controllers kunnen meerdere functies ondersteunen, deze functies zijn per controller weer anders. Deze functies variëren en elke temperatuurregeling heeft zo zijn vaste programma’s waaruit gekozen kan worden. Een greep uit de mogelijke functies zijn:

oost west functie met meerdere collectoren, geschakeld met pompgroepen of driewegkleppen;

het laden van meerdere boilers, geschakeld met pompen of driewegkleppen;

extra functies als aansturing van een elektrisch element voor bijverwarming en/of anti-legionella functie, cv-bijverwarming via driewegklep, aansturing van houtkachelpomp