Verschillende buffervaten en boilers.

Ons assortiment aan buffervaten en boilers is zeer groot in variatie.
We leveren opslagvaten vanaf 150 tot 5000 liter met 1 tot 3 warmtewisselaars voor het aansluiten van diverse warmtebronnen.
Alle buffervaten en boilers die wij leveren hebben het A of A+ energie label.
Het assortiment op onze website bevat staande boilers, hygiëne boilers en buffervaten, we kunnen echter ook liggende hygiëne boilers leveren of op maat gemaakte opslagvaten.

 

Boilers

Een boiler is een opslagvat voor het warmte sanitair tapwater.
Alle boiler die wij leveren hebben minimaal 1 interne warmtewisselaar voor het aansluiten van een warmtebron, dit noemen we een indirect gestookte boiler. Een warmtewisselaar in de boiler wordt gebruikt om vloeistoffen van elkaar te scheiden, zo kan u een cv ketel of een zonnecollector op het boiler vat aansluiten zonder dat het cv water of de antivries van de zonneboiler kan mixen in het sanitaire tapwater. Een boiler met meer warmtewisselaars kan dus van meerdere warmtebronnen gebruik maken voor het toevoegen of onttrekken van warmte.
Een kleine boiler kan een groot volume aan tapwater afgeven, Als we een 200 liter boiler tot 65 graden C verwarmen kan hier meer als 300 liter sanitair tapwater aan worden onttrokken van 45 graden C.
De boilers zijn aan de binnenkant beschermd met een dikke emaille laag (dit lijkt op porselein of glas). De boiler wordt door de emaille laag beschermt tegen corrosie. Ondanks deze bescherming hebben de boilers hebben wel onderhoud nodig, in de boiler zit een beschermings anode of ook wel een opoffer anode geplaatst. Mocht de boiler door welke rede dan ook een beschadiging in de beschermlaag hebben dan voorkomt de anode dat op de plek van de beschadiging er corrosie kan plaatsvinden.

Buffervaten

Buffervaten worden gebruikt voor het opslaan van cv verwarmingswater, dit is het zelfde water dat in uw radiatoren of vloerverwarming loopt. Cv water wordt ook wel dood water genoemd, na het vullen van het cv systeem zal na het warm stoken en het systeem ontluchten er geen zuurstof meer in het water zitten.
Doordat alle zuurstof uit het water is onttrokken kan er geen corrosie (roest) meer vormen in het buffervat, hierdoor zijn buffervaten aan de binnenkant gemaakt van staal zonder dat daar een beschermende laag op zit zoals bij de boilers. Dit geeft als voordeel dat het vat goedkoper kan worden geproduceerd. Buffervaten worden vaak gebruik om de warmte op te slaan van cv houtkachels, pellet ketels of warmtepompen.  Ook buffervaten kunnen geleverd worden met 1 of 2 warmtewisselaars  voor het aansluiten van een warmtebron die gebruikmaakt van een andere vloeistof (zoals de antivries in een zonnecollector).
het buffervat dient beschermt te worden tegen overdruk en door een overdrukventiel van 3 bar en wordt altijd in combinatie met een expansievat geïnstalleerd om het uitzetten van het water op te vangen.

 

Hygiëne boilers

De hygiëne boiler is een buffervat met daarin een roest vast stalen drinkwater spiraal.
Het grote voordeel van de hygiëne boiler is dat net zoals het buffervat er diverse warmtebronnen kunnen worden aangesloten op het buffervat zonder dat daarvoor een extra warmtewisselaar nodig is. Er is geen beschermingsanode in de boiler nodig wat de boiler vrijwel onderhoudsvrij houd en voorkomt vorming van legionella door het kleine water volume in de drinkwater spiraal. Deze kleine volume aan sanitair tapwater heeft wel een nadeel ten opzichte van een gewone boiler, door het kleine volume sanitair tapwater en het beperkte vermogen van de warmtewisselaar kan er minder warm water geleverd worden uit de boiler. De totale volume aan warm sanitair tapwater van een 200 liter hygiëne boiler bij 65 graden C is rond de 115 liter bij 45 graden C. Bij een groot sanitair tapwaterverbruik moet er rekening gehouden worden met de hoeveelheid die de hygiëne boiler kan leveren.

Boilers

Buffervaten

Hygiëne boilers