Dubbele subsidie op zonneboilersysteem binnen gemeente Purmerend!

Subsidie Purmerend: Zo wordt het aanschaffen van een zonneboiler in Purmerend wel héél voordelig! Gemeente Purmerend opent nieuwe subsidiepot voor duurzame maatregelen. Deze subsidie is stapelbaar met de landelijke overheidssubsidie vanuit het RVO. Zo krijgt u €211,,- tot €1476,- EXTRA subsidie op een zonneboilersysteem.

De gemeente Purmerend wil huiseigenaren motiveren om flinke stappen te maken om hun woning te verduurzamen. Als het subsidieplafond bereikt is, worden geen subsidieaanvragen meer in behandeling genomen en geen subsidies meer toegekend. Wees er dus snel bij!

 

Voorwaarden subsidie Purmerend:

 • Als u voldoet aan de voorwaarden kunt u een aanvraagformulier invullen

  Dit zijn de voorwaarden:

  • De bestaande particuliere woning (geen recreatiewoning) of het pand van de maatschappelijke organisatie staat in de gemeente Purmerend
  • De uitvoering van de energiebesparende maatregelen mag niet zijn gestart voordat de subsidie is verleend
  • Er is niet eerder voor soortgelijke activiteiten subsidie verleend

  Het overzicht duurzame energiemaatregelen raadplegen

  over de beleidsregels lezen

  Indien u niet over internet beschikt, kunt u deze formulieren ophalen aan de balie van het gemeentehuis en/of de subsidieverordening inzien.

  Het ingevulde aanvraagformulier voorzien van de benodigde bijlagen, verstuurt u aan de gemeente Purmerend.

Voorwaarden landelijke subsidie RVO.

Alle onze zonneboilersystemen in ons assortiment zijn terug te vinden in de Apparatenlijst van het RVO en komen dus in aanmerking voor landelijke subsidie.

 

 • Deze subsidie vraagt u achteraf aan, ná installatie door een erkend installatiebedrijf of -persoon.
 • De landelijke subsidie loopt tot eind 2025.
 • Het systeem dient minimaal een jaar te werken voordat het eventueel verplaatst mag worden.
 • Subsidie beschikbaar voor zowel particulier als zakelijk.
 • Vanaf 1 januari 2020 wordt er géén subsidie meer verleend voor zonneboilers in een nieuwbouwwoning als deze gebruikt wordt gedaan om aan de EPC-norm te voldoen.

Rekenvoorbeeld

De aanschaf van een CV verwarming en tapwater zonneboiler 300L+ 2 x Prisma Pro 18 set is minimaal €5.598,45. Deze set krijgt vanuit de RVO €2166,- ISDE subsidie. Vanuit gemeente Zaanstad krijgt u hier nog eens €839,76,- subsidie extra(max 15 %). Uw totale subsidie bedraagt €3005,76, en dat maakt uw uiteindelijke investeringsprijs voor deze set €2592,69 (excl. installatiekosten)!

Meer lezen.

Meer informatie over de landelijke subsidie vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) leest u op onze pagina of de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van de RVO.

Lees meer over de voorwaarden van de subsidieregeling verduurzamen Purmerendse woningen op de pagina van Purmerend.nl

Zonneboiler op maat voor u samengesteld.

U kunt bij ons een zonneboiler offerte op maat aanvragen via het zonneboiler offerteformulier. Via dit formulier kunnen wij aan de hand van een aantal vragen kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is. U krijg dan een vrijblijvende offerte voor een doe-het-zelf systeem. Deze offerte kan altijd nog aangepast worden naar uw wens. U kunt natuurlijk ook uw vragen stellen via het contactformulier of via de email. Kijkt u op de contactpagina voor onze contactgegevens.