Elektrische cv ketel Mikotherm eTronic 7000 9kW

1.059,95 inc. BTW

Uw huidige gasgestookte cv-ketel vervangen voor een elektrische variant?  Mikoterm eTronic maakt het mogelijk! Dit is een elektrische cv-ketel die u in de plaats van uw huidige gasgestookte cv-ketel kunt ophangen. Aanpassingen in de leidingen zijn hier niet voor nodig!

Deze elektrische cv-ketels zijn beschikbaar in verschillende vermogens van 6 tot 24 kw. Op basis van de warmtevraag van uw woning is te bepalen welke elektrische cv-ketel voldoende capaciteit heeft om de woning op te warmen.

 

Vragen over dit product?

 

Artikelnummer: mikotherm9kW Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Uw huidige gasgestookte cv-ketel vervangen voor een elektrische variant?  Mikoterm eTronic maakt het mogelijk! Dit is een elektrische cv-ketel die u in de plaats van uw huidige gasgestookte cv-ketel kunt ophangen. Aanpassingen in de leidingen zijn hier niet voor nodig!

De eTronic elektrische cv-ketel is gemaakt als een complete miniketelruimte – onder de beplating bevindt zich een A label pomp met drie snelheden, expansievat, veiligheids- en ontlastingsklep en andere apparatuur die nodig is voor zelfinstallatie op het verwarmingssysteem.

Het apparaat heeft een stille relais en werkt hierdoor volledig stil. Het vermogen wordt aangepast aan de eis van de thermostaat, in stappen van 1,5, 2, 2,7kW afhankelijk van model. Dit zorgt voor het inschakelen van het minste vermogen voor een bepaald verbruik.

Werking

Deze elektrische cv-ketel is uitgerust met een interne boiler van 12,5 liter. Het water in deze boiler wordt opgewarmd en circuleert constant door de leidingen van de hierop aangesloten verwarmingselementen. In tegenstelling tot met een gasgestookte cv-ketel heeft u niet te maken met gas en zijn gevaren ten gevolge van rookgasafvoer uitgesloten.

LET OP! Dit product wordt specifiek gebruikt voor de bereiding van warmwater voor de verwarming en voorziet dus niet in warm tapwater voor de douche. Voor de bereiding van warm tapwater is een indirect gestookte boiler, elektrische boiler of doorstoom boiler een goede oplossing.

Plaatsing

De elektrische cv-installatie is één op één een vervanging voor uw gasgestookte cv ketel. In het ontwerp is hiermee rekening gehouden door onder ander het formaat, en door de aansluitpunten boven en onder in de installatie af te stemmen op huidige cv ketels. Hierdoor is het een compact systeem dat gemakkelijk in te passen is. Een ideale oplossing indien u uw huidige verwarmingssysteem wilt behouden. Kosten voor het vervangen van uw verwarming en de werkzaamheden die daarbij komen kijken worden op deze wijze vermeden.

Is dit systeem geschikt voor u?

Ja. De elektrische cv-ketels zijn beschikbaar in verschillende vermogens van 6 tot 24 kw. Op basis van de warmtevraag van uw woning is te bepalen welke elektrische cv-ketel voldoende capaciteit heeft om de woning op te warmen.

Het is wel van belang om rekening te houden met voldoende elektrische capaciteit. De Mikoterm eTronic heeft een 1fase aansluiting of 3 fase aansluiting nodig en werkt op een spanning van 230V of 400V. De zekering dient groot genoeg te zijn.

Besturing

Deze elektrische cv ketel behoort tot de topklasse in het segment. De complete besturing van deze ketel wordt door de CPU controller gedaan en via het grote LCD display wordt alle informatie over de werking weergegeven. De CPU unit beschikt over vele mogelijkheden voor de ketel en het complete cv-systeem. Het LCD display geeft groot gebruiksgemak. Het is erg eenvoudig om instellingen aan te passen met de 4 soft-touch knoppen. Er zijn 2 opties voor verwarmen: de normale mode en de antivries mode.

Beveiligingen

Er zij 4 beveiligingen in deze elektrische cv ketel.

  1. CPU unit controleert alle waardes en reageert daar op.
  2. Geeft alarm meldingen als iets niet naar behoren functioneert.
  3. CPU unit schakelt onderdelen aan of uit indien nodig.
  4. Als een onderdeel van de ketel niet werk zal de hoofdschakelaar uitschakelen.
Specificaties
KW 9 kW
Verwarmingselementen 6x 1,5kW
Min vermogen 1,5kw
Max vermogen 9 kw
Expansie vat, Varem Italy 8 L
Overdrukventiel 3 bar
CV aansluiting 3/4”
Installatie automaat 3P 25A
1 / 3 fase aansluiting 1 en 3 fase mogelijkheid
CV Pomp, A klasse Wilo-para MSL/6-43/SC
Afmeting ketel 710 x 430 x 230mm