Elektrische cv ketel Mikotherm eTronic 7000 12kW

1.099,95 inc. BTW

Een Mikoterm elektrische cv ketel is een uiterst goede en betrouwbare back-up oplossing voor het verwarmen van uw woning of bedrijfspand. Ook kan de Mikoterm eenvoudig toegepast worden in combinatie met andere duurzame systemen

 

Vragen over dit product?

 

Artikelnummer: mikotherm12kW Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Een Mikoterm elektrische cv ketel is een uiterst goede en betrouwbare back-up oplossing voor het verwarmen van uw woning of bedrijfspand. ook is het een uiterst veilige (geen gas / koolmonoxide) en duurzame manier van verwarmen en kan eenvoudig toegepast worden in combinatie met andere duurzame systemen.

In combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen kunt u op een efficiënte manier met de eigen opgewekte energie een woning elektrisch verwarmen. Woningen worden vandaag de dag zeer goed geïsoleerd, Er is dus steeds minder energie nodig om onze woning te verwarmen. Een kleine elektrische ketel van 6 kW zou dan voldoende kunnen zijn om de warmtevraag te dekken van een eengezinswoning.

Met een driewegklep kan deze ketel ook een tapwater boiler verwarmen. Toepassingen met tapwater doorstromers of zonneboilers zijn ook mogelijk, zodat de zonnepanelen het tapwater verwarmen of voorverwarmen. PV panelen dekken dan de stroomvraag van de elektrische cv ketel.

Tapwater combineren met de Elektrische CV Ketel van Mikoterm.

Het selecteren van het juiste vermogen van een elektrische cv-ketel wordt gedaan aan de hand van de kuubpage van de woning / transmissieverliezen. Voor tapwater moet men een separate keuzen maken:

 1. Elektrische boiler
 2. Warmte pomp boiler
 3. Zonneboiler
 4. Indirect gestookte boiler

Extra informatie:

Bij toepassing met warmwatervoorziening is een driewegklep nodig. De watertemperatuur in het bufferervat kan op het bedieningspaneel worden ingesteld als de ketelsensor voor tapwater wordt toegepast.

Temperatuurregelaar

Voor een aansturing van de cv ketel adviseert Mikoterm een ruimtethermostaat toe te passen (0-5Vopen/close)

 

Mikoterm eTronic 7000, elektrische CV-ketel met CPU

Betrouwbaar verwarmen van uw verwarmingswater op basis van elektriciteit, ter vervanging van uw huidige gasgestookte cv-ketel. Mikoterm eTronic maakt het mogelijk! Dit is een elektrische cv-ketel die u in de plaats van uw huidige gasgestookte cv-ketel kunt ophangen. Aanpassingen in de leidingen zijn hier niet voor nodig.  Lees hier meer over de toepassing en kenmerken van een elektrische cv-ketel.

De eTronic elektrische cv-ketel is gemaakt als een complete miniketelruimte – onder de beplating bevindt zich een A label pomp met drie snelheden, expansievat, veiligheids- en ontlastingsklep en andere apparatuur die nodig is voor zelfinstallatie op het verwarmingssysteem.

Het apparaat werkt volledig stil (stille relais) en het vermogen wordt aangepast aan de eis van de thermostaat, in stappen van 1,5, 2, 2,7kW afhankelijk van model, Dit zorgt voor het inschakelen van het minste vermogen voor een bepaald verbruik.

 

Werking

Mikoterm eTronic is uitgerust met een interne boiler van 12,5 liter. Het water in deze boiler wordt opgewarmd en circuleert constant door de leidingen van de hierop aangesloten verwarmingselementen. In tegenstelling tot met een gasgestookte cv-ketel heeft u niet te maken met gas en zijn gevaren ten gevolge van rookgasafvoer uitgesloten.

LET OP! Dit product wordt specifiek gebruikt voor de bereiding van warmwater voor de verwarming en voorziet dus niet in warm tapwater voor de douche. Voor de bereiding van warm tapwater is een indirect gestookte boiler, elektrische boiler of doorstoom boiler een goede oplossing.

 

Voordelen

 • Elegant design
 • Hoog veiligheidsniveau
 • Gemakkelijk aan te sluiten
 • Eenvoudige besturing
 • Geen gevaar met rookgassen
 • Slijt nauwelijks, minder onderhoud
 • In laag als hoog temperatuur systeem in te zetten 30-80 graden instelbaar
 • niet storing gevoelig
 • Geen rookgasafvoer nodig, overal te plaatsen
 • Geen koolmonoxide gevaar
 • Voordelig in aanschaf
 • Geen vast recht meer van de gas meter
 • Kan werken als ondersteuning / back-up van niet goed werkende warmtepomp
 • Kan werken als bij verwarmer van een zonneboiler
 • Kan een indirect gestookte boiler voor sanitair water verwarmen

 

Plaatsing

De elektrische cv-installatie is één op één een vervanging voor uw gasgestookte cv ketel. In het ontwerp is hiermee rekening gehouden door onder ander het formaat, en door de aansluitpunten boven en onder in de installatie af te stemmen op huidige cv ketels. Hierdoor is het een compact systeem dat gemakkelijk in te passen is. Een ideale oplossing indien u uw huidige verwarmingssysteem wilt behouden. Kosten voor het vervangen van uw verwarming en de werkzaamheden die daarbij komen kijken worden op deze wijze vermeden.

 

Is dit systeem geschikt voor u?

De elektrische cv-ketels zijn er in verschillende vermogens van 6 tot 24 kw. Op basis van de warmtevraag van uw woning is te bepalen welke Mikoterm eTronic voldoende capaciteit heeft om de woning op te warmen.

 

Back-up / aanvulling voor duurzame systemen

De eTronic kan worden ingezet als back-up of booster van een cv-systeem dat is gebaseerd op duurzame/omgevingsenergie zoals een zonnecollector of warmtepomp. Wanneer deze systemen ontoereikend blijken geeft de eTronic het extra zetje.

 

Stroomaansluiting

Verder is er voldoende elektrische capaciteit nodig voor de werking van de Mikoterm eTronic. Hier heeft u een 1fase aansluiting of 3 fase aansluiting voor nodig. Werkt op een spanning van 230V of 400V. De zekering dient groot genoeg te zijn.

Besturing

Deze elektrische cv ketel behoord tot de topklasse in het segment. De complete besturing van deze ketel word door de CPU controller gedaan en via het grote LCD display word alle informatie over de werking weergegeven. De CPU unit beschikt over vele mogelijkheden voor de ketel en het complete cv systeem. Het LCD display geeft groot gebruiksgemak. Het is erg eenvoudig om instellingen aan te passen met de 4 soft Touch knoppen. Er zijn 2 opties voor verwarmen: de normale mode en de antivries mode. Door goed onderzoek is dit model erg makkelijk te installeren in het CV systeem.

Beveiligingen

Er zij 4 beveiligingen in deze elektrische cv ketel.

 1. CPU unit controleert alle waardes en reageert daar op.
 2. Geeft alarm meldingen als iets niet naar behoren functioneert.
 3. CPU unit schakelt onderdelen aan of uit indien nodig.
 4. Als een onderdeel van de ketel niet werk zal de hoofdschakelaar uitschakelen.
Specificaties
KW12 kW
Verwarmingselementen6x 2 kW
Min vermogen2 kw
Max vermogen12kw
Expansie vat, Varem Italy 8 L
Overdrukventiel3 bar
CV aansluiting 3/4”
Installatie automaat3P 25A
1 / 3 fase aansluiting3 fase aansluiting
CV Pomp, A klasseWilo-para MSL/6-43/SC
Afmeting ketel710 x 430 x 230mm