Complete aansluit set cv-houtkachel voor buffervat (Uni 2B)

1.472,13 inc. BTW

Geschikt tot 30 kW

Set bevat:
– Vul station met CA klep
– Aansluitblok rvs zwart
– Mano meter
– ontluchtingsventiel
– overdruk / overstort ventiel
– dubbel nippel 1/2 bubu
– Thermische overstort ventiel 98 graden C met  1 meter sensor kabel
Temperatuur regeling voor buffervat
— puntstuk voor sensor
– 30 cm flexibele rvs spiraalbuis
– 1 x vlakke nippel 3/4 (voor rvs spiraalbuis)
– 1 x vlakke nippel verloop naar 22 mm pijp verbinding
– keer klep
– 2 x dubbel nippel 1 duim
– pomp aansluiting
– Pomp met speciale mengklep.
– T-stuk 1″ duim
– 1 x kogelkraan” BiBI
– 3 x verloopstuk 3/4 naar 1 duim bi bu
– Kogelkraan 3/4″ BiBu

Uitleg hoe u de cv-houtkachel aansluit vind u via deze link.

Vragen over dit product?

Artikelnummer: uni2b-1 Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Deze set is geschikt om buffervaten met warmte te laden door de geleverde tempreratuur regeling. De regeling voorkomt dat er warmte uit het buffervat terug wordt gepomp als de cv houtkachel uit gaat. Met deze universele aansluit set kunt u op een simpele en veilige manier uw cv houtkachel op uw cv aansluiten.
Deze set zorgt ervoor dat de pomp automatisch aan springt als de kachel warm wordt en door de speciale mengklep er een goede mix van warm water in de cv houtkachel rond wordt gepompt.
De speciale mengklep is ontworpen om de retour bypass geheel af te sluiten zodat er geen onnodige stroming via de bypass loopt, hierdoor wordt de maximale afgifte aan het cv systeem gerealiseerd

Dit heeft een gunstige invloed op de verbranding in de cv houtkachel, een te lage temperatuur zorgt voor een slechte verbranding van het hout en hierdoor zal de rookafvoerkanaal snel dichtslibben met roet.
Door het aansluit-blok kunnen alle belangrijke onderdelen direct achter de cv houtkachel geplaatst worden. Dit geeft niet alleen installatie gemak omdat u niet met diverse verschillende koppelingen de onderdelen achter de kachel moet knutselen, maar dit geeft ook een goede meting voor de sensor die de pomp aanstuurt en de sensor die de cv houtkachel moet beveiligen tegen het overkoken bij een storing door bijvoorbeeld stil staan van de pomp door stroomuitval.
Door de meegeleverde  kogelkranen kunt u de cv houtkachel ook eerst afpersen met water of eventueel lucht zodat u uw cv houtkachel eerst kunt testen op lekkage van alle aansluitingen voordat u de kachel op de plek gaat zetten.