Aansluitset cv-houtkachel op buffervat met koelspiraal (Aquaflame)

873,18 inc. BTW

Geschikt tot 30 kW

De temperatuur regeling voorkomt dat de hoge temperatuur uit het buffervat wordt teruggecirculeerd als de cv houtkachel uit gaat.

Deze aansluit set voor cv-houtkachel met koelspiraal is speciaal samengesteld voor de inbouw en vrijstaande Aquaflame cv houtkachels maar kan ook gebruikt worden voor andere cv houtkachels met een koelspiraal.
Doordat de Aquaflame cv-houtkachels een koelspiraal hebben en meerdere aansluitpunten  hoeft u minder onderdelen te gebruiken om de kachel aan te sluiten.

Vragen over dit product?
Artikelnummer: Aqua cv-houtkachel aansluit set-1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Aansluitset cv-houtkachel met koelspiraal.

Met deze aansluitset kunt u een cv-houtkachel met koelspiraal aansluiten op uw buffervat.
De set bevat losse onderdelen die u zelf tussen het leidingwerk en aan de cv-houtkachel moet plaatsen.

De temperatuur regeling voorkomt dat de hoge temperatuur uit het buffervat wordt teruggecirculeerd als de cv houtkachel uit gaat.

De Aansluitset  cv-houtkachel met koelspiraal bevat:

Pomp met mengklep
Buffervat temperatuur regeling
thermische overstort klep
2,5 bar overdruk klep
Ontluchtings ventiel

Hieronder ziet u een schema hoe u de set kunt aansluiten op een Aquaflame cv-houtkachel.

 

Beveiliging.

De tapwater aansluiting wordt direct op de thermische overstort klep gemonteerd, de sensor van de thermische overstort klep wordt  in de cv-houtkachel gemonteerd. Wanneer de cv-houtkachel te heet wordt zal de klep open springen en de koelspiraal gaan terug koelen.
Dit koelwater moet naar een afvoer afgevoerd worden samen met de afvoer van de 2,5 bar overdruk klep.
deze overdruk klep zorgt ervoor dat de druk in de warmtewisselaar van de cv-houtkachel nooit boven de maximale druk van de warmtewisselaar kan komen. De klep zal cv-water gaan dumpen.

Pomp

Wanneer de cv-houtkachel aan staat zal de aanleg thermostaat op een ingestelde temperatuur van b.v 40 Graden C de pomp aansturen.
De pomp die bijgeleverd is in deze set is een pomp met een speciale mengklep, de mengklep zal eerst al het cv-water in de warmtewisselaar van de cv-houtkachel rondpompen totdat het cv-water 61 graden heeft bereikt, wanneer de mengklep 61 graden is zal de retour kant geheel dicht gaan en koud cv-water uit het cv-systeem worden gezogen.Doordat de retour nu geheel dicht staat zal de pomp het cv-water nu het cv-systeem in pompen.

Het ontluchtings ventiel ontluchting wordt geplaatst om luchtbellen uit het systeem te laten ontsnappen.