Dubbele subsidie op zonneboilersysteem binnen gemeente Zaanstad!

Subsidie Zaanstad: Zo wordt het aanschaffen van een zonneboiler in Zaanstad wel héél voordelig! Gemeente Zaanstad opent nieuwe subsidiepot voor duurzame maatregelen. Deze subsidie is stapelbaar met de landelijke overheidssubsidie vanuit het RVO. Zo krijgt u €560,- tot €800,- EXTRA subsidie op een zonneboilersysteem.

Gemeente Zaanstad wil Zaanse huiseigenaren motiveren om flinke stappen te maken om hun woning te verduurzamen. Er is een totale subsidiepot van €572.700,-. Als het subsidieplafond bereikt is, worden geen subsidieaanvragen meer in behandeling genomen en geen subsidies meer toegekend. Wees er dus snel bij!

 

Voorwaarden subsidie Zaanstad:

 • Subsidie is alleen beschikbaar voor particulieren.
 • Installatie dient door een KVK-geregistreerde persoon te worden gedaan. Dit kan een ZZP’er of installatiebedrijf zijn. Wij kunnen u doorverwijzen naar een ervaren installateur.
 • Het systeem dient 12 maanden na het toewijzen van de subsidie geïnstalleerd te zijn.
 • De aanvraag moet vóór 31 december 2021 ingediend zijn.
 • De aanvraag moet gedaan worden voor het installeren van het systeem. U kunt de aanvraag doen met de opgegeven offertes.
 • Als het subsidieplafond bereikt is worden er geen subsidies meer verleend.

Voorwaarden landelijke subsidie RVO.

Alle onze zonneboilersystemen in ons assortiment zijn terug te vinden in de Apparatenlijst van het RVO en komen dus in aanmerking voor landelijke subsidie.

 

 • Deze subsidie vraagt u achteraf aan, ná installatie door een erkend installatiebedrijf of -persoon.
 • De landelijke subsidie loopt tot eind 2030.
 • Het systeem dient minimaal een jaar te werken voordat het eventueel verplaatst mag worden.
 • Subsidie beschikbaar voor zowel particulier als zakelijk.
 • Vanaf 1 januari 2020 wordt er géén subsidie meer verleend voor zonneboilers in een nieuwbouwwoning als deze gebruikt wordt gedaan om aan de EPC-norm te voldoen.

Rekenvoorbeeld

De aanschaf van een CV verwarming en tapwater zonneboiler 300L+ 2 x Prisma Pro 18 set is minimaal €5.375,45. Deze set krijgt vanuit de RVO €3212,- ISDE subsidie. Vanuit gemeente Zaanstad krijgt u hier nog eens €800,- subsidie extra. Uw totale subsidie bedraagt €4012, en dat maakt uw uiteindelijke investeringsprijs voor deze set €1.363,45 (excl. installatiekosten)!

Meer lezen.

Meer informatie over de landelijke subsidie vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) leest u op onze pagina of de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van de RVO.

Lees meer over de voorwaarden van de subsidieregeling verduurzamen Zaanse woningen op de pagina van Zaanstad.nl of het Duurzaam Bouwloket

Zonneboiler op maat voor u samengesteld.

U kunt bij ons een zonneboiler offerte op maat aanvragen via het zonneboiler offerteformulier. Via dit formulier kunnen wij aan de hand van een aantal vragen kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is. U krijg dan een vrijblijvende offerte voor een doe-het-zelf systeem. Deze offerte kan altijd nog aangepast worden naar uw wens. U kunt natuurlijk ook uw vragen stellen via het contactformulier of via de email. Kijkt u op de contactpagina voor onze contactgegevens.