Dubbele subsidie op zonneboilersysteem binnen gemeente Amstelveen!

Subsidie Amstelveen: Zo wordt het aanschaffen van een zonneboiler in Amstelveen wel héél voordelig! Gemeente Amstelveen opent nieuwe subsidiepot voor het (deels) aardgasvrij te maken van bestaande woningen. Deze subsidie is stapelbaar met de landelijke overheidssubsidie vanuit het RVO. Zo krijgt u €900,- EXTRA subsidie op een zonneboilersysteem.

Gemeente Amstelveen wil het verduurzamen van de stad versnellen en energiebesparende maatregelen van inwoners stimuleren. Het doel is het verminderen van het energiegebruik met als stip op de horizon een fossielonafhankelijk Amstelveen in 2040. Er is een totale subsidiepot van twee keer €360.000,- in 2020 en 2021. Als het subsidieplafond bereikt is, worden de subsidieaanvragen in behandeling genomen op volgorde van aanvragen. Indien te laat wordt de subsidie niet toegekend. Wees er dus snel bij!

 

Voorwaarden subsidie Amstelveen:

  • Subsidie is beschikbaar voor particuliere woningeigenaren, huurders, VVE’s en particuliere verhuurders in Amstelveen .
  • Het systeem dient 12 maanden na het toewijzen van de subsidie geïnstalleerd te zijn.
  • De aanvraag moet vóór 31 december 2021 ingediend zijn.
  • De aanvraag moet gedaan worden voor het installeren van het systeem. U kunt de aanvraag doen met de opgegeven offertes.
  • Als het subsidieplafond bereikt is worden er geen subsidies meer verleend.

Voorwaarden landelijke subsidie RVO.

Alle onze zonneboilersystemen in ons assortiment zijn terug te vinden in de Apparatenlijst van het RVO en komen dus in aanmerking voor landelijke subsidie.

 

  • Deze subsidie vraagt u achteraf aan, ná installatie door een erkend installatiebedrijf of -persoon.
  • De landelijke subsidie loopt tot eind 2020.
  • Het systeem dient minimaal een jaar te werken voordat het eventueel verplaatst mag worden.
  • Subsidie beschikbaar voor zowel particulier als zakelijk.
  • Vanaf 1 januari 2020 wordt er géén subsidie meer verleend voor zonneboilers in een nieuwbouwwoning als deze gebruikt wordt gedaan om aan de EPC-norm te voldoen.

Rekenvoorbeeld

De aanschaf van een CV verwarming en tapwater zonneboiler 300L+ 2 x Prisma Pro 18 set is minimaal €5.375,45 . Deze set krijgt vanuit de RVO €3212,- ISDE subsidie. Vanuit gemeente Amtelveen krijgt u hier nog eens €900,- subsidie extra. Uw totale subsidie bedraagt €4112, en dat maakt uw uiteindelijke investeringsprijs voor deze set €1263,45 (excl. installatiekosten)!

Meer lezen.

Meer informatie over de landelijke subsidie vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) leest u op onze pagina of de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) van de RVO.

Lees meer over de voorwaarden van de Subsidies energiebesparende maatregelen (huiseigenaren, huurders en kleine particuliere verhuurders) op deze pagina van Amstelveen.nl . Voor VvE’s kijkt u hier.

Zonneboiler op maat voor u samengesteld.

U kunt bij ons een zonneboiler offerte op maat aanvragen via het zonneboiler offerteformulier. Via dit formulier kunnen wij aan de hand van een aantal vragen kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is. U krijg dan een vrijblijvende offerte voor een doe-het-zelf systeem. Deze offerte kan altijd nog aangepast worden naar uw wens. U kunt natuurlijk ook uw vragen stellen via het contactformulier of via de email. Kijkt u op de contactpagina voor onze contactgegevens.